ZGRADA "SODA-SO"

Potpisan Ugovor o izgradi glavnog projekta za rekonstrukciju zgrade Vlade TK

Ugovor su potpisali resorna ministrica Anela Ajšić i Dženan Čorbić, vlasnik preduzeća HG - Inženjering iz Tuzle

Sa potpisivanja ugovora. Fena

FENA

9.6.2023

U sjedištu Vlade Tuzlanskog kantona danas je potpisan Ugovor o izradi glavnog projekta za rekonstrukciju zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, odnosno zgrade "Soda-so" koja je zapaljena u protestima 2014. godine.

Ugovor su potpisali resorna ministrica Anela Ajšić i Dženan Čorbić, vlasnik preduzeća HG - Inženjering iz Tuzle.

Početak radova planiran do kraja godine

- Na poslu vezanom za rekonstrukciju zgrade Vlade TK radimo duže vrijeme. Pribavili smo urbanističku saglasnost, imamo idejno rješenje, a sada ulazimo u fazu izrade glavnog projekta. Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, možda mašine, odnosno građevinare, ugledamo do kraja godine na objektu koji je poznat po imenu "Soda-so" - kaže Anela Ajšić, ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice.

Vlasnik preduzeća HG - Inženjering Tuzla Dženan Čorbić je istakao kako je ugovorom predviđeno da se glavni projekat izradi za četiri mjeseca te da će to biti završeno u tom roku.

- Očekujemo da Tuzla i Tuzlanski kanton dobiju reprezentativni objekat - rekao je on.

Dugoročno isplativa mjera

Rekonstrukcija zgrade Vlade TK je jedna od mjera iz ekspozea premijera Irfana Halilagića.

- Očekivali smo da ćemo ovu mjeru realizovati u posljednjem kvartalu jer smo u obzir uzeli tendersku proceduru i mogućnost za žalbe. Današnji potpisom proces je ubrzan i krajem godine moguće je da raspišemo javni poziv za izbor izvođača radova. Ova mjera je dugoročno isplativa jer mi za zakup prostorija izdvajamo milion KM - kazao je premijer Halilagić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.