SITUACIJA ALARMANTNA

Iz Kantonalne uprave civilne zaštite TK za "Avaz": Brojni lokalni putevi u prekidu, u Sapni proglašena prirodna nepogoda

Do 15 stambenih objekata je plavljeno i više pomoćnih objekata, rečeno je za portal "Avaza"

Poplave načinile veliku štetu  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

11.6.2023

Jaki pljuskovi u poslijepodnevnim satima jučer prouzrokovali su ozbiljne probleme i u Kalesiji i u Sapni, a Civilna zaštita imala je pune ruke posla.

- Uslijed obilnih kišnih padavina koje su zatekle područje općine Sapna u poslijepodnevnim satima 10.06. koje su se pojavile, općinski štab Civilne zaštite na telefonskom sastanku u 21 sat donio je odluku o proglašenju prirodne nepogode – rečeno je jutros za portal „Avaza“ iz Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona.


Kako dalje navode, prema podacima sa terena najteža situacija je u naseljenim mjestima Međeđa, Žuje, Šarići i Donji zaseok, a pet stambenih objekata je bilo pod vodom, kao i više pomoćnih objekata.


- Brojni lokalni putevi su u prekidu. Putna komunikacija Sapna-Kalesija je u velikoj mjeri oštećena, otežan je prohod jednom putnom trakom, a alternativni put je Međeđa-Kobilići-Sapna. Bujica je odnijela dva vozila koja su bila parkirana pored korita. To su vozila od lovaca koji su tu parkirali – rečeno je za „Avaz“.

Dodaju da je došlo do plavljenja u naselju Gornja Kalesija i Gornje Petrovice. Došlo je do prekida putne komunikacije.

- Do 15 stambenih objekata je plavljeno i više pomoćnih objekata, kao poljoprivrednog zemljišta i jedan manji most. Službe civilne zaštite su na terenu i prikupljaju informacije – zaključili su za portal „Avaza“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.