NAKON HAPŠENJA NAČELNIKA

NiP Stari Grad: Sekretari mjesnih zajednica obilaze i ubjeđuju građane da ne trebaju podržati opoziv načelnika

Poražavajuće je da su pojedinci ovakvim djelovanjem praktično saučesnici u pokušaju potpune blokade Općine, poručili su

Pretres Općine Stari Grad. Avaz

H. J. I.

14.6.2023

Iz stranke Narod i Pravda Stari Grad oglasili su se povodom funkcioniranja ove općine nakom hapšenja načelnika Ibrahima Hadžibajrića, posebno zbog činjenice  da nije ovlastio nijednu osobu koja će obavljati poslove iz nadležnosti načelnika u slučaju njegove spriječenosti.

Oni su poručili da je time bio blokiran rad Općine. Tada je djelovalo Općinsko vijeće.

Kontaktiraju ih zbunjeni građani

- Sindikat uposlenika Općine Stari Grad je svojim saopćenjem pohvalio poteze Općinskog vijeća i dao punu podršku gospođi Mirsadi Smajić čime su i uposlenici Općine izrazili svoju punu opredijeljenost za oporavak i nesmetan rad ove institucije. To su svakako lijepe vijesti za sve građane i građanke Općine Stari Grad, međutim ima i onih manje lijepih - navode iz ove stranke.

Kako su saopštili, posljednjih dana ih kontaktiraju zbunjeni građani jer ih pojedini sekretari mjesnih zajednica obilaze i ubjeđuju da ne trebaju podržati opoziv načelnika.

- Sekretari mjesnih zajednica su državni namještenici i jasno im je definiran opis poslova i jasno utvrđene nadležnosti. Sigurno je da se tu ne nalazi političko lobiranje, a pogotovo zato što su kao uposlenici Općine Stari Grad upoznati sa situacijom u općini i činjenicom da zahvaljujući uhapšenom menadžmentu, Općina Stari Grad žargonski rečeno trenutno diše na slamku. Poražavajuće je da su pojedinci ovakvim djelovanjem praktično saučesnici u pokušaju potpune blokade Općine - poručili su.

Ko daje instrukcije

Navode da, "umjesto što zloupotrebljavaju svoju poziciju i dovode građane u zabludu, trebali bi objasniti građanima šta su stvarni razlozi ove neviđene situacije u kojoj su se svi našli".

- Pitanje je ko daje takve instrukcije pojedinim sekretarima? Ko ih navodi da grubo vrše zloupotrebu položaja? Ko želi općinu u blokadi? Mi naravno znamo i ko su ti sekretari i ko ih instruira. Sve to dokumentujemo i sasvim sigurno ćemo učiniti sve da se pred nadležnim institucijama preispita zloupotreba položaja i svaka druga odgovornost - navode iz stranke.

Navode da će se potruditi i da građanima objasne nužnost opoziva načelnika, kao i posljedice blokade institucije.

- Vijeće, uposlenici i građani Starog Grada žele funkcionalnu, zdravu, stabilnu i jaku Općinu Stari Grad i sasvim sigurno nas u našoj opredijeljenosti neće ni omesti, a pogotovo nas neće spriječiti interesno povezani pojedinci - zaključili su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.