DŽABA IŠLI

Tužioci boravili na Medicinskom fakultetu: Nema Sebijine diplome u Zagrebu!

Izetbegović su, na osnovu reciklažne dvolisnice bez pečata i s pobrojanim ispitima, na Medicinskom fakultetu priznati ispiti koje nije polagala

Sebija Izetbegović: Sporan i indeks. Avaz

Miralem  Aščić

17.6.2023

Dvoje tužilaca Tužilaštva Kantona Sarajevo Slaviša Lučić i Aida Turić boravilo je 5. i 6. juna na Medicinskom fakultetu u Zagrebu kako bi provjerili svu „dokumentaciju“ o školovanju Sebije Izetbegović u ovoj medicinskoj ustanovi!

Nema ispita

No, prema informacijama „Avaza“, očekivano, tužioci nisu pronašli ništa - niti validan indeks niti diplomu. Nisu našli ništa što već nije poznato u javnosti i što je putem međunarodno prave pomoći proslijeđeno nadležnima u Sarajevu.

Ranije su, podsjećamo, po zahtjevu kantonalne inspekcije i Rektorata UNSA-a s Medicine u Zagrebu, gdje je navodno Sebija studirala, naglasili da ne mogu potvrditi vjerodostojnost njenog indeksa niti da je završila postdiplomski studij “Ultrasound in clinical medicine”, kao ni da joj je na tom studiju izdata bilo kakva diploma.

Izetbegović su, na osnovu tog nepostojećeg indeksa i reciklažne dvolisnice bez pečata i s pobrojanim ispitima, na Medicinskom fakultetu u Sarajevu priznati ispiti koje nikad nije ni polagala na postdiplomskom studiju u Zagrebu.

Mahala indeksom koji nije relevantan. Avaz

Osim toga, Sebija je mahala „indeksom“ u medijima, koji je rukom ispisan, bez pečata bilo kojeg profesora ove visokoškolske ustanove, a da stvar bude gora, prvi ispit položila je već 17 dana nakon što je „upisana“.

Ostala bez zvanja

Međutim, kantonalni tužioci sve što su uradili jeste da su obavili razgovor s dekanom Medicinskog fakulteta. Sebija je, prije dva mjeseca, putem advokata, ali nakon gotovo godinu natezanja predala „indeks“ Općinskom sudu, ali nije dostavila „diplomu“, koju očigledno nema.

Upravo je zbog nepostojeće diplome ostala bez zvanja magistra i doktora. Oduzeto joj je i zvanje profesorice, zbog čega je dobila otkaz na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Nema dokaza o ispitima

„Avaz“ je u novembru prošle godine objavio da je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu dao pojašnjenje kako u dosjeu Sebije Izetbegović ne postoji dokumentacija o polaganju ispita te da imenovana nakon polaganja ispita nije vratila u Studentsku referadu niti indeks niti ispitnu dokumentaciju na temelju koje bi joj se upisalo polaganje ispita u evidenciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.