AKCIJA "TRANSPORTER"

Munjevita akcija MUP-a RS: Pohapšeni pomagači Petra Dukića, pao i Bugojanac Haris Hodžić!

Iz MUP-a RS-a podsjećaju da je do sada ukupno uhapšeno 38 osoba od čega šest policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova RS

MUP RS

Miralem  Aščić

19.6.2023

U nastavku operativne akcije "Transporter" uhapšeno je šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i krivičnim djelom neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene.

Pretres vozila i objekata

Hapšenje su izvršili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminilitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH i Federalne uprave policije pod nadozorom Tužilaštva BiH.

- Na osnovu naredbe Suda BiH izvršen je veći broj pretresa vozila i objekata koje koriste navedene osobe na području općina Banja Luka, Laktaši, Sarajevo i Bugojno, kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto više komada vatrenog oružja, municije, skupocjena putnička motorna vozila, veći broj mobilnih telefonskih aparata te određena poslovna dokumentacija u vezi poslovanja privrednih subjekata - saopćeno je iz MUP-a RS-a.

"Avaz" otkriva da su uhapšeni pomagači Petra Dukića, koji je osumnjičeni za šverc narkoticima zajedno sa Bojanom Cvijetićem, bivšim savjetnikom tadašnjeg ministra sigurnosti Dragana Mektića.

Razotkrio ih Sky 

Sve ih je razotkrio Sky. Saznajemo da je među uhapšenima i Bugojanac Haris Hodžić.

Iz MUP-a RS-a podsjećaju da je do sada ukupno uhapšeno 38 osoba od čega šest policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, jedan savjetnik Ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH i jedan pripadnik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH. Također, pronađeno je i privremeno oduzeto 303,8 kg opojne droge marihuana, veće količine novca (oko 250.000 evra), oružja i municije, više skupocjenih vozila, veći broj mobilnih telefonskih aparata i određena poslovna dokumentacija, dodali su.

U toku realizacije operativne akcije sprovedena je finansijska istraga kojom je privremeno blokirana imovina u vrijednosti oko 12 miliona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.