U FUNKCIJI SEDAM DNEVNIH

Air Serbia otkazala brojne letove, među njima noćni iz Beograda za Sarajevo

Prije dva dana je otkazano šest letova iz Beograda, među kojima su i oni za Atinu, Beč, Solun i Firencu

Otkazani letovi. Air Serbia/Twitter

A. O.

20.6.2023

Brojne letove otkazala je Air Serbia, a među njima su i noćni letovi koji su trebali biti operativni od 12. juna za Sarajevo.

Kako piše Zamaaero, noćni letovi su otkazani, a u funkciji će biti sedam dnevnih letova u drugom podnevnom valu, bez ijednog noćnog leta.

Air Serbia je 26. maja stavila noćne letove u svoj sistem, što je 18 dana prije prvog leta koji je trebao biti realizovan 12. juna. Prije nekoliko dana su ti letovi prolongirani od 1. jula da bi sada bili potpuno ukinuti.


Prije dva dana je otkazano šest letova iz Beograda, među kojima su i oni za Atinu, Beč, Solun i Firencu. Nakon žalbi putnika zbog otkazivanja letova oglasili su i iz ove aviokompanije.

- U predstojećim danima može doći do promjene tipa aviona koji je planiran za let, odlaganja, pa i otkazivanja pojedinih letova. Ipak, nadležne službe srpske nacionalne aviokompanije kontinuirano prilagođavaju saobraćaj postojećim resursima tako da bude što manje odstupanja i da se saobraćaj obavi što je moguće više u skladu sa planiranim redom letenja - poručili su iz aviokompanije.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.