ZAJEDNIČKO SAOPĆENJE

Parlamentarna većina o odgađanju sjednice: Evropski put BiH, kao ni njenu energetsku nezavisnost, ničim nećemo dovoditi u pitanje

Zbog spekulacija o razlozima odgađanja sjednice PFBiH, želimo još jednom ponoviti da je jedini razlog to što CIK nije dodijelio zamjenske mandate

Predstavnički dom PFBiH. N. Šaljić / Avaz

A. O.

21.6.2023

Povodom odgađanja sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zajedničkim saopćenjem oglasile su se stranke parlamentarne većine.

- Zbog spekulacija o razlozima odgađanja sjednice Predstavničkog doma Federacije BiH, želimo još jednom ponoviti da je jedini razlog to što Centralna izborna komisija nije dodijelila zamjenske mandate kandidatima koji trebaju postati zastupnici nakon što su njihove kolege imenovane na pozicije izvršne vlasti ili na diplomatske funkcije.

Zakazivanje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koji ne bi bio u punom kapacitetu dovelo bi u rizik usvajanje reformskih energetskih zakona koji su na dnevnom redu, a koji su jedan od uslova na evropskom putu BiH ka Evropskoj uniji. Ni po koju cijenu nećemo dovoditi u pitanje energetsku nezavisnost BiH kao ni naš evropski put. Rješenje je u što skorijoj dodjeli zamjenskih mandata, te pozivamo CIK da završi svoj dio posla. Sjednica će tada biti održana, a parlamentarna većina još jednom dokazana - piše u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.