NA PODRUČJU GRADAČCA

Akcija "Hold": SIPA uhapsila dvije osobe zbog međunarodne trgovine ljudima

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 3.000 konvertibilnih maraka, jedan laptop, dokumentacija i drugi predmeti

Pripadnici SIPA-e uhapsili dvije osobe. Printscreen

H. J. I.

27.6.2023

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jučer su, u okviru operativne akcije "Hold", na području Gradačca realizovali pretres stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na jednoj lokaciji.

Slobode su lišena dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Međunarodna trgovina ljudima" propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Oduzeto 3.000 KM, laptop, dokumentacija...

Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 3.000 konvertibilnih maraka, jedan laptop, dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno krivično djelo „Međunarodna trgovina ljudima“.

Saradnja s NVO

Pretres je realizovan na osnovu usmenog naloga Suda Bosne i Hercegovina i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Također u ovom predmetu je ostvarena i saradnja sa nevladinim organizacijama „Vaša Prava BiH“ i Centar za pružanje usluga u zajednici „PUŽ“ iz Tuzle.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.