SARAJEVO

Početak ljetne sezone: Bazeni na Dobrinji se otvaraju za 10 dana

Građani Kantona će moći uživati u savremenom kompleksu u ljetnim danima koji dolaze, rekao je ministar Magoda

bazen dobrinja  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
A. O.

27.6.2023

Kenan Magoda i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisali su danas sporazum kojim su Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta obezbijedili dodatnih 300.000 KM za nastavak građevinsko-tehničkih radova na kompleksu bazena na Dobrinji. Ukupan iznos koji je Vlada KS i Ministarstvo kulture i sporta obezbijedilo za ovaj kapitalni projekt iznosi 2.900.000 KM.

Ovom prilikom, ministar Magoda je naglasio važnost projekta, ne samo za Općinu Novi Grad, već i za cijeli Kanton Sarajevo.

- Sa zadovoljstvom smo podržali ovaj infrastrukturni projekt koji će našem gradu dati dodatnu vrijednost. Građani Kantona će moći uživati u savremenom kompleksu u ljetnim danima koji dolaze - rekao je ministar Magoda.

Dodao je da Ministarstvo za kulturu i sport KS stoji na raspolaganju svim ozbiljnim infrastrukturnim projektima Općine Novi Grad Sarajevo.

Nakon potpisivanje sporazuma u Općini Novi Grad, ministar Magoda je zajedno s načelnikom Efendićem, ministrom finansija KS Emirom Dedovićem i direktorom JP "Lokom" Adnanom Šabanovićem obišao posljednje radove na otvorenim bazenima Dobrinja.

Načelnik Efendić je rekao da su posljednje pripreme pred zvanično otvorenje sezone pri kraju, a koje se očekuje u narednih 10 dana.

- Mi već ranije imamo potpisan ugovor sa izvođačima radova u vrijednosti oko 1,5 miliona KM kojim se rješava sistem klime i dogrijavanja vode u objektu bazena. Zajedno s ministrom Magodom, koji je prvi put tu, obišli smo kompleks bazena na Dobrinji i iskreno me raduje njegovo oduševljenje bazenima i time što su dobili građani Kantona Sarajevo sa izgradnjom ovog sportsko-rekreativnog objekta na Dobrinji - kazao je načelnik Efendić.

Osim vanjskih bazena, ovaj sportsko-rekreativni centar će imati značajan dio unutrašnjih sadržaja, poput fitness centra, kafe restorana i jedan dio poslovnih prostora, dok je u suterenu planirana izgradnja zatvorenog bazena i sauna, a na samom krovu objekta je velika terasa koja će moći služiti kao ugostiteljski objekat, ali i kao prostor za sunčanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.