NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: OHR: Odluke su nelegalne!

Ekspert za ustavno pravo Nedim Ademović i Asim Crnalić, pravni stručnjak, kazali su da Šmit mora reagirati i da je ovo napad na Ustav

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

29.6.2023

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: OHR: Odluke su nelegalne!

Ured visokog predstavnika u BiH, s Kristijanom Šmitom (Christian Schmidt) na čelu, oglasio se na Twitteru nakon što je Narodna skupština RS usvojila Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji tog entiteta.

Širom BiH obilježava se Kurban-bajram: Vjernici pohrlili u gradske džamije. Na ulicama gradova vladala je prava blagdanska atmosfera, a mnogi su nakon klanjanja namaza odlučili popiti kafu ili prošetati ulicama. Posebno je to bilo izraženo u Sarajevu.

Bajramska hutba reisa Huseina ef. Kavazovića: Podjele nas neće spasiti. Podjele i izolacije, kako je rekao reisu-l-ulema Kavazović, „samo povećavaju sebičnost koja dalje otvara ponore straha i netrpeljivosti među nama“.

Komentar dana "Dodik se ne šali" napisao je Danijal Hadžović.

Ekspert za ustavno pravo Nedim Ademović i Asim Crnalić, pravni stručnjak kazali su da Šmit mora reagirati, napad na Ustav.

Ličnog dana je Adalberto Penjaranda, Venecuelanski „Div“.

Srbija pošteđena sankcija: EU objavljuje kaznene mjere protiv Kosova. Evropska unija upozorila je da će objaviti kaznene mjere protiv Prištine koje je Brisel pripremio zbog neuspjeha vlasti Kosova da poduzmu korake koji se od njih traže za smanjenje napetosti na sjeveru zemlje.

Višegodišnja borba građana zbog deponije i dalje traje: Rješenje za Uborak spalionica otpada?

Porodica Barbarić iz Mostara otvoreno o roditeljstvu: Usvojili smo dvoje djece, bilo je teško, ali smo uspjeli.

Klanje se obavlja uz nadzor veterinarske inspekcije: Na Jarčedolima ove godine zaklano oko 500 kurbana.

Brojne stravične nesreće na cestama u BiH: Za dva dana šestero mrtvih. Sve je krenulo od nesreće koja se 26. juna u jutarnjim satima dogodila na magistralnoj cesti M-17 Mostar – Sarajevo, tačnije na lokalitetu Komadinovo vrelo kod Jablanice. U sudaru s kamionom poginuo je Borislav Šimić (79) iz Vareša, koji se nalazio za volanom automobila VW Fox.

Dobojlija Dragan Đurić, drugoplasirani u “Zvezdama Granda” za „Avaz“ je kazao kako je Halid za njega nešto posebno.

Traži se novi selektor fudbalske reprezentacije BiH: Stranac ili Bosanac. Uveliko je krenulo licitiranje imenima potencijalnih kandidata koji bi na funkciji selektora naslijedili Hadžibegića. Spominju se, kao i obično, neka standardna imena.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.