BH. GRAD NA MORU

Neum na udaru jakog nevremena: U samo nekoliko sati pale ogromne količine kiše

Kako su ranije saopćili iz FHMZ-a, danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme

Jako nevrijeme. bhmeteo.ba

Z. K.

1.7.2023

U jedini bh. grad na moru već je stiglo pogoršanje vremena. Meteorolozi u našoj zemlji za dane vikenda najavili su pogoršanje vremenskih prilika uz jaku kišu i grmljavinu, počevši od juga BiH.

Kako je objavljeno na Facebook stranici bhmeteo.ba, u Neumu je za samo nekoliko sati pala toliko količina padavina kakva je do sada bilježena tokom ljetnih mjeseci jula i augusta.

- Neum danas na udaru jakog nevremena. U samo nekoliko sati palo je oko 100mm kiše. Takva količina padavina u prosjeku padne za čitav jul i avgust zajedno - javljaju iz bhmeteo.ba.

Kako su ranije saopćili iz FHMZ-a, danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Prije podne - kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima.

Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Intenzivnije padavine se očekuju na jugu i jugozapadu. Vjetar slab većinom južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.