GRADONAČELNIK BANJE LUKE

Stanivuković: Ne podržavam i ne poštujem Šmitove nametnute odluke

Banja Luka mora biti jedinstvena u odbrani RS i njenih nadležnosti bez obzira na različite političke stavove, poručio je

Draško Stanivuković. Facebook

S. S.

4.7.2023

Ne podržavam nametnute odluke Kristijana Šmita, niti poštujem njegove nametnute zakone, rekao je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

- Uvijek sam za dijalog ako je on moguć. Ali ako dođete u poziciju da vam neko nameće odluke, onda tu očigledno nema prostora za dijalog i dogovor. Ne podržavam nametnute odluke Kristijana Šmita, niti poštujem njegove nametnute zakone – napisao je Stanivuković na svom Twitteru.

Odbrana RS

Stanivuković kaže da je jedini organ koji ima legitimitet za donošenje zakona u RS Narodna skupština RS.

– Iako mnoge odluke Narodne skupštine RS nisu ispoštovali oni koji su ih predlagali i usvajali, ja ću i dalje raditi ono što je moja dužnost. Banja Luka mora biti jedinstvena u odbrani RS i njenih nadležnosti bez obzira na različite političke stavove – dodaje on.

Stanivuković kaže da njegova politička neslaganja s predsjednikom RS Miloradom Dodikom, predsjedavajućom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović i premijerom RS Radovanom Viškovićem nisu i ne mogu biti iznad interesa RS i Banje Luke.

Političke razlike

– Јa sebi neću nikad dozvoliti da mi političke razlike zamagle vid i skrenu me s puta institucionalne odbrane RS – kaže Stanivuković, piše RTRS.

Kako on dodaje, Banja Luka svim svojim kapacitetima brani i branit će nadležnosti Narodne skupštine RS.

– Banjaluka svim svojim kapacitetima brani i branit će nadležnosti Narodne skupštine RS, imovinu RS, svih naših načela, principa i sloboda i svega onog što su naši borci izborili, za šta je i moj stric dao život – zaključuje Stanivuković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.