SARAJEVO

Održan hitan sastanak u Parlamentu FBiH: Vladajuća koalicija traži rješenje za imenovanje Vukoje i Isaka

Na početku sjednice dodijeljeni su mandati novih šest zastupnika, pa je nakon toga napravljena pauza

Sa jučerašnje sjednice. N. Šaljić / Avaz

A. O.

7.7.2023

U Parlamentu FBiH održan je sastanak šefova klubova vladajuće koalicije u Federaciji, da bi se što prije pronašlo rješenje za deblokadu imenovanja Marina Vukoje, za sudiju Ustavnog suda BiH i Arnela Isaka za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma PFBiH, saznaje portal „Avaza“.

Podsjetimo, jučer je prekinuta sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, nakon čega je oko ponoći nastavljena vanredna sjednica.

Nakon što je sjednica nastavljena, ponovo je zatražena pauza od pola sata. Poslije pauze sjednica je prekinuta.

Podsjećamo, na jučerašnjoj vanrednoj sjednici trebalo je biti raspravljano o Odluci o izmjenama Odluke o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova radnih tijela Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Na početku sjednice dodijeljeni su mandati novih šest zastupnika, pa je potom napravljena pauza. Za vrijeme pauze trebala je biti održana sjednica Komisije za izbor i imenovanje Predstavničkog doma PFBiH, na kojoj je trebalo raspravljati o imenovanju Marina Vukoje u Ustavni sud BiH i Arnela Isaka na mjesto dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma PFBiH, ali ona nije održana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.