SRAMOTNO

Studentice sarajevskog fakulteta veličale ratnog zločinca Ratka Mladića: "Ma nek smo vas pobili"

Riječ je o studentici Slađani Todić

Objava na društvenim mrežama. Printscreen / TikTok

12.7.2023

Društvenim mrežama od sinoć kruže snimci o dvije studentice koje veličaju ratnog zločinca Ratka Mladića i pokazuju tri prsta.

Kako je prikazano na snimku, vidi se prepiska na kojoj piše „Ma nek smo vas pobili. Odj**i“. Potom je prikazana poruka dekana Fakulteta za kriminalistiku i kriminologiju i sigurnosne studije.

Riječ je o studentici Slađani Todić. Identitet druge djevojke nije nam poznat.

Inače, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije dalo je soapćenje za javnost u kojem navode sljedeće:

- S ciljem tačnog i pravovremenog informisanja studenata i uposlenika Univerziteta u Sarajevu – Fakulteta za kriminalistiku. kriminologiju i sigurnosne studije, kao i javnosti, obavještavamo vas da je dekan Univerziteta u Sarajevu – Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije dana 12.07.2023. godine zaprimio prijavu o mogućem neadekvatnom ponašanju studentice Fakulteta na društvenim mrežama, kao i o sadržaju privatne prepiske između studenata, te da je dekan Fakulteta već jutros poduzeo aktivnosti u okviru svojih nadležnosti ka utvrđivanju činjeničnog stanja i okolnosti u vezi s ovom prijavom – navodi se u saopćenju, čiji je potpisnik Jasmin Ahmić, dekan Fakulteta.

Portal "Avaza" nije mogao potvrditi kada je nastao snimak.

Iz MUP-a KS do ovog momenta nisu imali prijavu o ovom slučaju. Opširnije informacije bit će poznate ujutro. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.