SRAMOTNO

Studentice koje su veličale ratnog zločinca Mladića i negirale genocid u Srebrenici nastavljaju školovanje u Beogradu

Srbija im dala stipendiju

Studentice koje negiraju genocid u Srebrenici održale konferenciju za medije. RTRS

N. Aj.

15.7.2023

Valentina Vujičić i Slađana Todić, studentice Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija Univerziteta u Sarajevu, koje su negirale genocid u Srebrenici i veličale ratnoh zločinca krvnika Ratka Mladića, danas su u Istočnom Sarajevu održale konferenciju za medije i to u Administrativnom centru Vlade RS.

Kažu da su izložene medijskom linču zbog čega će školovanje nastaviti u Beogradu.

Generalni direktor "Sarajevo-gas" Nedeljko Elek rekao je da će, na poziv direktora Bezbjednosno- informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, Slađana i Valentina studiranje nastaviti na Akedemiji za nacionalnu bezbjednost u Beogradu.


Danas u Istočnom Sarajevu. RTRS

Inače, Vulin je prije nekoliko dana dospio na crnu listu SAD.

- Slađana i Valentina bit će stipendiste države Srbije i bit će im obezbijeđen smještaj u studentskom domu, dok će ostatak finansijskih troškova studija snositi preduzeće Sarajevo-gas - rekao je Elek.

Studentice, koje su uradile krivično djelo po zakonu koji je donio bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko), zapravo su nagrađene za veličanje ratnih zločinaca. Za njih je, kažu, natavak školovanja u Sarajevu nemoguć, gradu koji je od istih i slučnih zločinaca poput Mladića bio pod opsadom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.