UMREŽAVANJE PRIVREDNIKA

Počeo Real Expo 2023: Vlada KS podržava sajamske aktivnosti

Svaka promocija privrednih djelatnosti u Kantonu Sarajevo veoma je bitna, rekao je Uk

Vlada KS - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
A. O.

18.7.2023

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk danas je na Ilidži prisustvovao otvorenju drugog Međunarodnog sajma građevinarstva i ulaganja u nekretnine "Real Expo 2023".

- Čast mi je prisustvovati ovom sajmu. Svaka promocija privrednih djelatnosti u Kantonu Sarajevo veoma je bitna. Drago mi je da su privatni investitori odlučili da na ovaj način pokažu važnost privredne saradnje Sarajeva, Bosne i Hercegovine, odnosno čitave regije, s obzirom na to da je prisutno dosta izlagača koji ne dolaze iz BiH. Umrežavanje pojedinaca i kompanija je krucijalno, iskreno se nadam da će ovo biti sajam koji će iz godine u godinu rasti i privlačiti sve više izlagača, čiji će poslovni dogovori na sajmu rezultirati opipljivim rezultatima -  naveo je premijer Uk, koji je nakon proglašenja ceremonije otvorenom obišao izlagače sa šejhom Muhamedom bin Sakr al-Kasmijem (Muhammedom bin Saqr al-Qasimijem), privrednikom koji je počasni pokrovitelj ovogodišnjeg sajma.

Premijer Uk ovom je prilikom podcrtao da je Vlada KS prepoznala važnost pružanja podrške sajmovima i da je posredstvom Ministarstva privrede kreirala javni poziv za podršku poslovnim sajmovima i sličnim manifestacijama.

Ponuda na sajmu je raznolika i inovativna, a osim velikog broja nekretnina, na ovoj manifestaciji se prezentiraju i mnogi noviteti po pitanju smanjenja troškova grijanja korištenjem pametnih rješenja i kontrole doma putem pametnih uređaja.

Paralelno sa sajamskim aktivnostima planirane su i dodatne aktivnosti, poput panel diskusija te aktivnosti promocije investicija za tzv. "zgrade sutrašnjice – zgrade budućnosti". Sajam traje do 20. jula.

     

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.