"KO TU LAŽE I ZAŠTO"

Marić: Potpisi profesora u Sebijinom indexu su autentični, a ne postoji nikakav pisani trag da je ispite položila

Da li su profesori stavili svoj potpis u index iako nije polagala te ispite kod njih

Ivana Marić i Sebija Izetbegović. Facebook - Armin Durgut / PIXSELL

S. S.

21.7.2023

Politička analitičarka Ivana Marić se osvrnula na odluku Tužilaštva KS da ne provodi istragu u predmetu provjere vjerodostojnosti indeksa direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, a posebno na dio gdje Tužilaštvo navodi da su potpisi u njenom indexu autentični.

- Dakle, potpisi profesora u Sebijinom indexu su autentični, a na fakultetu u Zagrebu nema nikakvog pisanog traga da je ona te ispite položila. Pitanje je šta to sad znači. Da li su profesori stavili svoj potpis u index iako nije polagala te ispite kod njih? Da li su to samovoljno uradili ili po nečijoj molbi? Ili je neko na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a zatim i na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, sakrio sve dokaze o njenim položenim ispitima, kao i njenu diplomu – pita Marić.

Dalje nastavlja pitati da li je neko potplatio sve profesore da zaborave da je, u to doba, snaha predsjednika susjedne države zahvaćene ratom, kod njih polagala ispit.

- I na sve to su se dodatno osigurali tako što su svim studentima iz njene generacije zabranili da svjedoče da je ona s njima bila na ispitima ili su im svima u piće sipali nešto za amneziju? Ne znam šta bi moglo biti? Hoće li tužilaštva u Hrvatskoj i BiH istražiti ko tu laže i zašto – zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.