PREDSJEDNIK RS

Dodik: Kako ćete donositi odluke ako nas iz RS ne bude?

Zašto misle da mi moramo da glasamo za ono što oni predlažu?

Dodik: Uputio pitanja. Armin Durgut / Pixsell

D. H.

23.7.2023

Predsjednik RS Milorad Dodik istakao je da će BiH morati da se vrati na dejtonsko podešavanje i da RS ne želi ništa drugo osim ono što joj je dato tim međunarodnim mirovnim sporazumom i ono što piše u Ustavu BiH.

"Kako misle donositi odluke"

- Ali ako ćete nam to i dalje oduzimati, naravno da ćemo se boriti politički. Kako misle donositi odluke na nivou BiH ako nema nas iz RS? Zašto misle da mi moramo da glasamo za ono što oni predlažu? - napisao je Dodik na "Instagramu".

Dodik je poručio da rukovodstvo RS pokušava da održi ono što je bitno za njen subjektivitet i da srpski narod mora da bude siguran u ono što rukovodstvo radi, prenosi Srna.

Prisustvovao sastanku

Podsjetio je da je protekle sedmice u Vladi RS prisustvovao sastanku predstavnika najviših institucija RS sa direktorima javnih preduzeća i rukovodiocima u ministarstvima.

Na sastanku Dodika sa Njegovim preosveštenstvom patrijarhom srpskim Porfirijem i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu protekle sedmice dogovoreno je da Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja" bude obilježen 4. avgusta u Prijedoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.