KVALITETNIJA USLUGA

JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo bogatija za nove digitalne stomatološke stolice

Savremena stolica uručena je jedinici Stari grad / Specijalistička služba - Odjel oralne hirurgije

Savremena stolica. Avaz

26.7.2023

Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo, predvođena direktorom Abelom Baltićem, bogatija je za tri nove digitalne stomatološke stolice s pratećom opremom, koje će biti na raspolaganju svim pacijentima.

Ovo je samo jedna u nizu od provedenih aktivnosti u posljednjoj godini, jer je već izmijenjeno 15 stomatoloških stolica u ambulantama i centralnim objektima u Kantonu Sarajevo, koje omogućuju bolju i kvalitetniju uslugu građanima – kazali su iz Doma zdravlja.

Savremena stolica

Jedna od savremenih stolica njemačkog brenda „Siron“ uručena je organizacionoj jedinici Stari grad / Specijalistička služba - Odjel oralne hirurgije.

Cijeneći dugogodišnji rad, motivaciju i iskustvo zaposlenika, doktorice Selme Smajlović i Samre Ihtijarević-Trak, koje su uposlene u spomenutom odjelu oralne hirurgije, istakle su da je stolica nabavljena radi unapređenja rada.

- Kontinuirano se radi na poboljšanju uslova rada i kvalitetnom pružanju usluga našim građanima – istakle su.

Olakšan rad

Prilikom posjete ovoj ambulanti pacijenti koje smo zatekli u oralno hiruškoj ambulanti i koji posjećuju Dom zdravlja Stari Grad iskazali su svoju zahvalnost i zadovoljstvo radom uposlenika s akcentom na stručnost, ljubaznost, pristupačnost i profesionalizam.

- Zahvaljujemo se menadžmentu Doma zdravlja i direktoru Abelu Baltiću koji su prepoznali naš rad, iskustvo i stručnost te omogućili rad na najsavremenijoj stolici – kazale su doktorice Selma i Samra.

Kako bi u budućnosti pacijentima i građanima pružili što bolju i kvalitetniju uslugu, izjavili su da je misija, odnosno ideja vodilja, motivacija ovih dviju mladih doktorica povjerenje pacijenata i vrhunska usluga u domenu oralne hirurgije, kao i pružanje svih vrsta stomatoloških usluga.

Vrijednost stolica

Nabavku stolica finansirala je Javna ustanova Domovi zdravlja KS.

Za kompletnu opremu OPG aparat RTG i RVG uređaj kompresori sterilizator zubotehnički motori uz aparat za skidanje kamenca te ostalu opremu i izmjenu stolica izvojeno je blizu 400 hiljada KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.