NEZADOVOLJNI RASPODJELOM

Senad Mašović za "Avaz": Uniforme će dobiti 40 posto pripadnika OS BiH, naređenje će biti ponovo analizirano

Diskriminacija bilo koga svakako nije bila namjera, rekao je Mašović

Senad Mašović. Avaz

Alen Bajramovic

2.8.2023

Portalu "Avaza" obratili su se pripadnici Oružanih snaga BiH, s primjedbama vezanim za način raspodjele novih uniformi i odluku da se iz prvog kruga podjele izuzmu profesionalna vojna lica koja će do 30. juna 2024. ispuniti uvjete za odlazak u penziju. U anonimnom pismu, koje je na adresu redakcije stiglo iz Banje Luke, navodi se da se ovakvom naredbom vrši diskriminacija među pripadnicima OS BiH.

- Naređenje nije ni moralno jer na svaki način degradira vojna lica koja su, prema svim pokazateljima, dala najviše za sistem odbrane. Postavlja se pitanje da li je naređenje rezultat neznanja kreatora. Nelogično je da je ovakvo naređenje od strane najvišeg autoriteta OS BiH, odnosno načelnika ZŠ OSBIH. Bitno je istaći da je ovo izazvalo nezadovoljstvo i negodovanje, posebno ako se uzme u obzir da 90 posto pripadnika OS BiH nema zamjensku uniformu, da posjeduje staru i pocijepanu uniformu - navodi se u pismu.

Pismo koje je došlo redakciji "Dnevnog avaza". Avaz

Komentar smo tražili od načelnika ZŠ OSBIH general- pukovnika Senada Mašovića.

- Činjenica je da će uniforme biti isporučene za oko 40 posto pripadnika Oružanih snaga BiH, zbog nedovoljnih novčanih sredstava. Zato se mora izvršiti prioritetizacija, s obzirom na limitirane količine. Naređenje je urađeno za vrijeme mog službenog boravka u SAD i bit će ponovo analizirano. Diskriminacija bilo koga svakako nije bila namjera - kazao nam je Mašović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.