GODIŠNJICA POGIBIJE

Rasima Nanić, majka heroja Izeta Nanića, za "Avaz": I dalje je tu tuga za sinovima, kako mi je najbolje znamo moje srce i ja

Imam goste, Bog im dao, posjete me, puno svijeta dođe, kaže Rasima Nanić

Rasima Nanić: Allah dragi me hrabri i održava u snazi i u pameti. Avaz

5.8.2023

Heroj Izet Nanić, general Armije Republike BiH, bužimski komandant, poginuo je na današnji dan 1995.godine.

Poslije 28 godina majka Rasima Nanić još uvijek tuguje, ali su članovi porodice i danas uz nju. U razgovoru za portal "Avaza" Rasima Nanić navodi da je "puno svijeta obiđe".

Kako sam, to ja znam i moje srce

- Hvala vam puno na pozivu, kako sam, to znamo moje srce i ja, malo uz lijekove malo uz Allahovu pomoć, a najvažnije uz Allahovu pomoć, da me Allah dragi hrabri i održava u snazi i u pameti i njemu hvala po hiljadu puta. Allahu dragom hvala i zahvaljujem se što sam pri pameti i svijesti i što sam na svojim nogama - priča majka Rasima za "Avaz".

I dalje je u njenom srcu velika bol za sinovima Izetom i Nevzetom. Jučer je s porodicom obišla turbe bužimskim borcima.

Ne znam hoću li na tevhid radi nevremena

- Imam goste, Bog im dao, posjete me, puno svijeta dođe. Bili smo sinoć tamo na turbetu, ja nisam mogla ići na Alijin trg i tako. Kući sam, ne znam hoću li na tevhid radi nevremena i hladnoće. I dalje je tuga za sinovima, sve dolazi i prolazi, a bome, znam sve. Hvala i vama da ste živi i zdravi, što ste osjetili moj bol i tugu, pa ste mi se javili – kazala je Rasima Nanić, majka heroja za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.