DELEGAT U DOMU NARODA

Špirić: Nastaviti reformski proces u skladu s dogovorom političkih partnera

Komentarišući aktuelne događaje u BiH, Špirić je ocijenio da je najbolji put za uspjeh unutrašnji dogovor partnera u BiH, a ne nametanje rješenja

Nikola Špirić. Armin Durgut / PIXSELL

S. S.

23.8.2023

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas nakon sjednice kolegijuma ovog doma da očekuje kako će se nastaviti reformski procesi i u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u skladu s dogovorom političkih partnera.

Podsjetio je da je sjednica ovog doma zakazana za 30. avgust te da predložene tačke dnevnog reda prate dinamiku u skladu s dogovorenim. Špirić se osvrnuo i na kompletiranje Vijeća ministara BiH nakon što je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH jučer potvrdio imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora BiH.

- Izbor Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora BiH vratio je Vijeće ministara u ustavnu poziciju. Po nacionalnoj strukturi do njegovog imenovanja Vijeća ministara BiH radio je vanustavno. Pozdravljam izbor Amidžića jer je jedan od najobrazovanijih ministara u ovom sazivu. Očekujem da će Vijeću ministara odgovoriti izazovima koji stoje pred BiH u smislu njenog evropskog puta - naglasio je Špirić.

Komentarišući aktuelne događaje u BiH, Špirić je ocijenio da je najbolji put za uspjeh unutrašnji dogovor partnera u BiH, a ne nametanje rješenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.