ODRŽALI SASTANAK

Ministar Hrnjić izrazio podršku aktivnostima Udruženja "Porodice 3 plus"

Predsjednik Udruženja Mustafa Vlahovljak upoznao je ministra Hrnjića s njihovim aktivnostima

Sa održanog sastanka. Vlada FBiH

H. J. I.

25.8.2023

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić održao je danas sastanak s predstavnicima Udruženja “Porodice 3 plus”.

Predsjednik Udruženja Mustafa Vlahovljak upoznao je ministra Hrnjića sa njihovim aktivnostima, naglasivši kako se radi o udruženju koje zastupa, štiti i unapređuje interese porodica, posebno onih s troje i više djece. Na sastanku je iznesen i podatak da u Federaciji BiH ima više od 4.000 porodica s troje ili više djece, kao i da Udruženje nastoji poboljšati natalitetnu politiku.

Pitanje vlastitog opstanka

Iz Ministarstva navode da je tokom razgovora istaknuto da ulaganje u porodicu nije trošak već pitanje vlastitog opstanka, te da ovo udruženje kroz zagovaranje politika na različitim nivoima vlasti nastoji upoznati o značaju podrške aktivnostima Udruženja. U prilog tome, navode iz Ministarstva, govori i činjenica o negativnom prirodnom priraštaju u kantonima u FBiH.

Ministar Hrnjić kazao je kako odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine može biti spriječen adekvatnim mjerama, kao i da su predložene mjere ovog udruženja dobar put ka navedenom.

Svijetla budućnost

- Kao resorni federalni ministar zagovaram mjere koje našoj državi mogu osigurati svijetlu budućnost, a budućnost se ne može zamisliti bez osiguranja adekvatne natalitetne politike. S tim u vezi, razmotrit ćemo i prijedloge iz Udruženja "Porodice 3 plus" s ciljem da kroz resor poljoprivrede nađemo modalitet kako implementirati predložene mjere - kazao je ministar Hrnjić.

Vlahovljak je izrazio nadu da će i ostale institucije, u okviru svojih nadležnosti, prepoznati značaj mjera i aktivnosti koje zagovara Udruženje “Porodice 3 plus” i implementirati ih kroz svoje programe rada, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.