AKCIJA

U Neumu uhapšena jedna osoba: Pronađeni kokain, marihuana i heroin

Pretreseni dva stambena porodična objekta te jedan apartmanski

Neumska policijska stanica (Ilustracija). Avaz

Meliha Smajkic

28.8.2023

U akciji koju su u noći s petka na subotu na području Neuma proveli pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, slobode je lišena jedna osoba, a sedam ih je privedeno i kriminalistički obrađeno, među kojima je i jedna maloljetna, potvrđeno je iz MUP-a HNK.

Uhapšen je I.K. (35) protiv kojeg će Tužilaštvu HNK biti podnesen izvještaj zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

U akciji su, na osnovu naredbe Općinskog suda u Čapljini, izvršeni pretresi dva stambena, porodična te jednog apartmanskog objekta, u kojima je pronađena i privremeno oduzeta veća količina bijele materije koja asocira na opojnu drogu kokain i veća količina biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

-Isto tako, u operativnoj akciji kod jedne osobe je pronađena određena količina zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu i u jedne osobe je izuzeta određena količina bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu heroin. Protiv osumnjičenih će nadležnom tužilaštvu biti upućen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. KZ FBiH-naveli su iz MUP-a HNK.

U akciji su učestvovali pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK-Odjela za posebne namjene, Policijske stanice Čitluk, Policijske stanice Čapljina, Jedinice za operativnu podršku te Policijske uprave Široki Brijeg, odnosno, MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.