PO PRIJAVI ZAŠTITARA

Šta se dešavalo u školi u Lukavcu u kojoj je ranjen nastavnik: Oglasila se policija

Izvršene su sve potrebne mjere i radnje u cilju provjere raspoloživih saznanja i informacija, navode u saopćenju

Oglasili se iz MUP-a TK. Facebook (Fotografija ne prikazuje stvarne događaje)

H. J. I.

5.9.2023

Pripadnici MUP-a TK danas su obišli Osnovnu školu "Lukavac Grad" i Osnovnu školu "Lukavac Mjesto" u vezi prijava zaštitara škole u kojima se ukazuje na sigurnosno interesantne informacije. 

Kako navode iz MUP-a TK u saopćenju, izvršene su sve potrebne mjere i radnje u cilju provjere raspoloživih saznanja i informacija, te je utvrđeno da su navodi prijava neosnovani.

- Uprava policije MUP TK-a u okviru svojih pojačanih aktivnosti, u skladu sa nedavno utvrđenim pravcima djelovanja vezano za obezbjeđenje što povoljnijeg nivoa sigurnosti, kako za učenike tako i nastavno i drugo osoblje u školama na području TK-a, obilazi škole i školsko okruženje, po potrebi konsultuje nastavno i drugo osoblje te se obavljaju i razgovori, ukoliko za to postoji potreba, a s obzirom na sigurnosno interesantna saznanja. Tako su danas, u JU OŠ Lukavac Grad i u JU OŠ Lukavac Mjesto u Lukavcu, a u vezi prijava zaštitara škole u kojima se ukazuje na sigurnosno interesantne informacije, izvršene sve potrebne mjere i radnje u cilju provjere raspoloživih saznanja i informacija, te je utvrđeno da su navodi prijava neosnovani - navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, sredinom juna ove godine u OŠ "Lukavac Grad" 14-godišnjak G.M., teško je ranio nastavnika Nedima Osmanovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.