NIJE PRVI SLUČAJ

Učenici iz Sarajeva vraćeni s ekskurzije u Neumu: Otrovali se hranom u hotelu "Zenit"

Roditelji su se obratili Ministarstvu zdravstva HNK koji su obećali poslati inspekciju u navedeni hotel

Hotel Zenit. Facebook

14.9.2023

Više učenika devetog razreda OŠ "Osman Nuri Hadžić" iz Sarajeva otrovalo se hranom na ekskurziji u hotelu „Zenit“ u Neumu.

Majka djevojčice (ime poznato redakciji op.a) se obratila portalu „Avaza“ navodeći kako ovo nije prvi slučaj trovanja hranom u navedenom hotelu, te kako se sličan scenarij dogodio i jednoj školi iz Vareša u maju ove godine.

Vratili se kućama

Istakla je kako su djeca za ručak jela piletinu, te kako je nekoliko djece prebačeno u Hitnu pomoć u Neumu, gdje su im kazali da je u pitanju virus, braneći lokalni hotel.

- Putovanje je skraćeno, umjesto da obiđu još Kravice, Mostar, Blagaj i Počitelj, djeca su primorana da se vrate kućama. Roditelji djece koja su bila u kritičnom stanju su u toku noći došli po svoju djecu.

Mi cijelu noć nismo spavali, mojoj kćerki su se posljednjoj pojavili simptomi i trenutno je jako loše, razrednica je također loše, ali se borila lavovski za našu djecu – istakla je majka djevojčice.

Inspekcija u hotelu

Roditelji su se obratili Ministarstvu zdravstva HNK koji su obećali poslati inspekciju u hotel „Zenit“.

Djeca su trenutno na povratku za Sarajevo, a kako nam je rekla majka djevojčice, ona će svoju kćerku odmah po dolasku odvesti na Infektivnu kliniku u Sarajevu.

Za kraj je istakla kako će uraditi sve da se navedeni hotel izbaci iz ponude za ekskurzije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.