SARAJEVO

Krišto i Mekdonald potvrdile partnerstvo Vijeća ministara i UN-a

Krišto je upoznala koordinatoricu Mekdonald s aktivnostima koje se poduzimaju u provedbi ciljeva održivog razvoja

Sa održanog sastanka. Vijeće ministara BiH

H. J. I.

27.9.2023

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH Ingrid Mekdonald (Macdonald) o realizaciji Ciljeva održivog razvoja u BiH i intenziviranju saradnje s agencijama Ujedinjenih naroda.

Tokom susreta predsjedavajuća Krišto je upoznala koordinatoricu Mekdonald s aktivnostima koje se poduzimaju u provedbi ciljeva održivog razvoja. Na sastanku je iskazana obostrana spremnost za nastavak saradnje na budućim projektima i aktivnostima.

Koordinatorica Mekdonald upoznala je predsjedavajuću Krišto s radom i aktivnostima Zajedničkog upravnog odbora između UN-a i Bosne i Hercegovine za provedbu "Okvira saradnje za održivi razvoj između UN-a i Bosne i Hercegovine u periodu od 2021. do 2025. godine".

Predsjedavajuća Krišto je naglasila kako je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine svojim dosadašnjim radom usmjerenim na postizanje unutarnjeg dogovora i saglasnosti u ispunjavanju obveza na evropskom putu potvrdilo posvećenost principima sadržanim u Povelji UN-a, uz puno poštivanje međunarodnog prava, demokratije i jačanja regionalne saradnje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.