KANTONALNI SUD U BIHAĆU

Potvrđena optužnica protiv Irmana Žerića kojom se tereti za ubistvo

Optuženi putem društvene mreže Instagram slao poruke da je automobilom udario oštećenog i da mu se osvetio

Prepiska na Instagramu. Avaz

D. R.

28.9.2023

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) protiv Irmana Žerića (26) iz Bihaća zbog krivičnog djela - ubistvo (član 166. stav 2. tačka d) KZFBiH, saopćeno je iz Tužilaštva USK.

Optuženi se tereti da je 30.06.2023. godine u ulici Hasan-bega Bišćevića u Bihaću, upravljajući vozilom marke "fiat-stilo", a pritom znajući da u tom dijelu grada živi Elvis Bajramović i u namjeri da mu se osveti zbog ranijih nesuglasica, oštećenog udario prednjim dijelom automobila nakon čega je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je preminuo 01.07.2023.godine.

Slao poruke

Nakon toga je, kako se u saopćenju navodi, optuženi putem društvene mreže Instagram slao poruke da je automobilom udario oštećenog i da mu se osvetio.

Osnovanost predmetne optužnice Kantonalno tužilaštvo je potvrdilo provedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza.

Opasnosti puštanja na slobodu

Kantonalni sud u Bihaću, u međuvremenu, produžio je pritvor Irmanu Žeriću u trajanju od dva mjeseca.

Pritvor mu je produžen zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.