FUNKCIONER SDP-A

Novi član UO KCUS-a Stevanović: Neću učestvovati u pukoj smjeni po principu "sjaši Kurta da uzjaše Murta"

Želim ozbiljnu, osmišljenu i na ozbiljnim analizama potreba i trenutnog stanja, revitalizaciju KCUS-a, rekao je

Dragan Stevanović. Fena

S. S.

4.10.2023

Novi član Upravnog odbora KCUS-a Dragan Stevanović (SDP) se osvrnuo na odluku Vlade FBiH o smjeni i imenovanju novog Upravnog i Nadzornog odbora te zdravstvene ustanove.

- Kako to obično biva unazad nekoliko godina u SDP-u danas u 10:00 sam saznao za prijedlog (koji mora biti danas) za moje imenovanje u UO UKCS. Toliko o strategiji i kadrovskoj politici SDP.

Zdravi temelji

Prihvatio sam iz slijedećih razloga:

- Želim ozbiljnu, osmišljenu i na ozbiljnim analizama potreba i trenutnog stanja, revitalizaciju KCUS-a.

2.Ne želim i u tome neću učestvovati - puku smjenu menadžmenta po principu sjaši Kurta da uzjaše Murta, novi direktor, nova reorganizacija po njegovim mjerilima i tako u krug do naredne smjene. 

Da bi se desile ozbiljne promjene na zdravim temeljima (što se ne može desiti brzo) potreno je učešće svekolike pameti koju imamo i obavezno pomoć ozbiljne i uspješne univerzitetske klinike izvan BiH.

Strategija razvoja zdravstva 

Potrebno je da Vlada FBiH usvoji strategiju razvoja zdravstva u FBiH za narednih 10 godina te da se ponaša u duhu usvojenih smjernica jer bez cilja, svaka reorganizacija je pucanj u prazno.

Potrebno je da to uradi i Vlada KS i da konačno kaže kako će harmonizirati odnose unutar mnogobrojnih zdravstvenih institucija u KS.

Potrebno je još mnogo toga ako hoćemo suštinsku promjenu, a ne samo lijepu fasadu (što smo do sada najčešće činili). I da ozbiljna reforma košta to moraju znati svi u vlasti!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.