U ANKARI

Dodik objavio detalje razgovora sa Erdoanom: Njegov stav je prihvatljiv za RS

Potvrđena je odlična privredna saradnja RS i Republike Turske, kao i nastavak svih započetih projekata, a najavljeni su i novi, naveo je Dodik

Dodik i Erdoan: Susret u Ankari. Twitter

E. Ć.

8.10.2023

Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na Twitteru i otkrio detalje sastanka s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan) u Ankari.

- Na sastanku u Ankari Redžep Tajip Erdoan je zahvalio na dolasku na kongres AK partije, te je još jednom potvrdio dolazak u Banju Luku tokom prve naredne posjete BiH - napisao je Dodik.

On je dodao da su tokom sastanka razgovarali i o političkoj situaciji u BiH, te uticaju pojedinih zapadnih zemalja na odluke koje donose bošnjački političari.

- Potvrđena je odlična privredna saradnja RS i Republike Turske, kao i nastavak svih započetih projekata, a najavljeni su i novi - istakao je Dodik.

Podsjećamo, Dodik boravi u Ankari zajedno sa članicom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović.

- Erdoan suvereno upravlja Turskom, on je važan državnik svijeta. Njegov stav nije da državom i njenim problemima treba da upravljaju stranci.

Stranci ništa dobro ne mogu donijeti, sve zavisi od našeg unutrašnjeg dogovora, a to je bio i stav Erdoana. On ne odvaja narode, već traži dogovor.

Hvala Erdoganu, koji je odvojio vrijeme da nas vidi, on ima svoje mišljenje, moje nije da prenosim kavko je mišljenje, ali mogu reći da je prihvatljivo za nas - rekao je Dodik za RTRS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.