DOBRE VIJESTI

Hvala Bogu: Djevojčice (16) koje je pokosio BMW-om u Blagaju probudile se iz kome!

Tinejdžerke povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 26. septembra

S protesta na mjestu nesreće. Avaz

E. T. - M. Sm.

20.10.2023

Dvije 16-godišnjakinje koje su u saobraćajnoj nesreći, a koja se dogodila 26. septembra na ulazu u Blagaj kod Mostara, zadobile povrede opasne po život i usljed kojih su danima bile u stanju kome, trenutno su u fazi oporavka.

Kako nam je potvrđeno iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, E.H. je s Klinike za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje hospitalizirana na Odjel dječije hirurgije.

Udarene dok su prelazile cestu

- Proces njenog liječenja je u fazi poboljšanja - odgovorila nam je Adrijana Pandža, portparolka SKB Mostar.

Iz Kantonalne bolnice „Dr.Safet Mujić“ nam je rečeno da se A.B. i dalje nalazi na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, međutim, komunikativna je i stabilnog zdravstvenog stanja.

S njima je, podsjetimo, povrijeđena i 17-godišnja E.S. , koja je zadobila lakše povrede i koja je otpuštena nakon nekoliko dana od nesreće na kućno liječenje.

Na tinejdžerke je, dok su prelazile cestu, kako smo pisali, naletio automobil BMW kojim je upravljao E.F. (78) . Djevojke su izašle iz autobusa, a nakon što su propustile nekoliko automobila, krenule su preći cestu. Dok su, skoro, bile na drugoj strani, vozač BMW-a, koji se kretao iz smjera Blagaja ih je pokosio.

Vještačenje BMW-a završeno

U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona nisu okončali sve neophodne istražne radnje nakon teške saobraćajne nesreće koja se u utorak u večernjim satima dogodila na ulazu u Blagaj kod Mostara.

Vještačenje automobila BMW je završeno, a i dalje se čekaju rezultati analize krvi i urina uzeti od E.F.

Stoga, iz Tužilaštva nisu mogli govoriti je li 78-godišnjak bio pod utjecajem alkohola, kako je to danima nakon nesreće iznošeno u javnosti. Upravo, od tih, kao i drugih rezultata će i zavisiti kvalifikacija krivičnog djela. Također, bit će saslušane i povrijeđene djevojke kada to bude moguće.

Podsjetimo, danima nakon nesreće su protestirali mještani Blagaja, koji su od nadležnih zahtijevali postavljanje ležećih policajaca i odgovarajuće signalizacije. Većina njihovih zahtjeva je realizirana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.