SARAJEVO

Komšić, Karić i Avdić se sastali s predstavnicima Jevrejske zajednice: Zajednička borba protiv antisemitizma i islamofobije

Sagovornici su se saglasili da se nastavi s aktivnostima izgradnje muzeja holokausta

Sa održanog sastanka. Fena

FENA

26.10.2023

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i dogradonačelnik Samir Avdić susreli su se u Vijećnici s predsjednikom JKPHD “La Benevolencije” Vladimirom Andrleom i direktorom arhiva Jevrejske zajednice u BiH Elijem Tauberom.

Predsjedavajući Komšić te gradonačelnica Karić i dogradonačelnik Avdić iskazali su podršku Jevrejskoj zajednici BiH koja je integralni dio našeg društva. Sagovornici su se saglasili da je antisemitizam apsolutno neprihvatljiv i nije dio naše društvene tradicije zasnovane na toleranciji i zajedničkom životu. BiH je uvijek bila jedno društvo, jedna kultura i bosanskohercegovački Jevreji su njen sastavni dio duže od pet stoljeća, saopćeno je iz Komšićevog Kabineta.

Sagovornici su se saglasili da se nastavi s aktivnostima izgradnje muzeja holokausta, imenovanja specijalnog izaslanika za borbu protiv antisemitizma na nivou BiH, te  zajedničke borbe protiv antisemitizma i islamofobije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.