VREMENSKE NEPOGODE

Olujno nevrijeme pogodilo Srebrenicu: Jak vjetar oborio stablo u centru grada

Federalni hidrometeorološki zavod najavljuje nestabilno vrijeme širom Bosne i Hercegovine

U centru Srebrenice pao bor. N1

N. Č.

3.11.2023

Snažno olujno nevrijeme jutros je pogodilo Srebrenicu, a u samom centru grada jedan bor je pao usljed jakog vjetra. Federalni hidrometeorološki zavod upozorio je da će nestabilno vrijeme obilježiti naredne dane, donoseći sa sobom povremene padavine, uključujući i pljuskove.

Prema saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, izraženije padavine najavljuju se za petak (03.11.) i nedjelju (05.11.), posebno na južnim, jugozapadnim i zapadnim područjima zemlje. Početkom naredne sedmice, od 06.11., očekuje se lagana stabilizacija vremenskih prilika, iako je moguća pojava slabe kiše i u ponedjeljak i utorak. Srijeda donosi stabilizaciju vremena i prestanak padavina.

U sentru Srebrenice pao bor usljed nevremena. N1

Prema prognozama, minimalne temperature zraka varirat će od 5 do 10 stepeni u Bosni, dok će na području Hercegovine biti nešto toplije, sa minimalnim temperaturama od 8 do 12 stepeni. Najviše dnevne temperature očekuju se u rasponu od 13 do 18 stepeni u Bosni, a čak do 20 stepeni na jugu zemlje.

Međutim, period od 12.11. do 16.11. donosi novo pogoršanje vremenskih uslova s predviđenim padavinama i pljuskovima, s većom izraženošću na jugu i jugozapadu Bosne i Hercegovine.

Jutarnje temperature kretaće se između 1 do 6 stepeni, dok će na jugu zemlje biti nešto toplije, s minimalnim temperaturama od 8 stepeni. Maksimalne temperature tokom tog perioda variraće od 6 do 11 stepeni u Hercegovini i do 13 stepeni u ostatku zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.