KJKP RAD

Sramotno: Stanarka jedne zgrade u Sarajevu baca smeće kroz prozor, prijavljena je

Ovo, inače, nije prvi put da je ovakvo ili slično postupanje stanovnika Sarajeva

Stanarka baca smeće. Facebook

Z. K.

4.11.2023

Kantonalno javno komunalno preduzeće "Rad" putem svom zvaničnog naloga na Facebooku objavilo je videosnimak na kojem stanarka jedne zgrade u Sarajevu baca smeće kroz prozor. Kako su i naveli iz "Rada", videosnimak je nastao u Kranjčevićevoj ulici na Marijin Dvoru u Sarajevu.

Na snimci koja je objavljena na Facebooku zabilježeno je kako ženska osoba baca otpad kroz prozor na ulicu, a inače je riječ o jednoj od centralnih gradskih ulica. 

Iz "Rada" su obavijestili da je osoba identifikovana te su nadležni organi sačinili i službenu zabilješku prema kojoj se uskoro očekuje i izdavanje prekršajnog naloga.

Međutim, čini se da će stanarka za ovo nedjelo morati izdvojiti i ne baš tako zahvalnu cifru s obzirom da, kako to nalaže član 74 Zakona o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo, novčana kazna se kreće u iznosu od 100 do 1.500 KM.

Ovo, inače, nije prvi put da je ovakvo ili slično postupanje stanovnika Sarajeva zabilježeno upravo videosnimkom i javno objavljeno. Sličan prizor imali smo i na Mojmilu gdje je jedan od stanara kroz prozor bacao kabasti otpad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.