ZZO FBIH

Nakon optužbi za seksualno zlostavljanje: Dr. Čehić razriješen iz komisije

Nakon iskaza tri pacijentice, javilo se još pet žena, koje su rekle da su tokom liječenja neplodnosti prošle neprimjerene preglede kod doktora Čehića

Ermin Čehić. Centralna.ba

S. S. / Al Jazeera Balkans

13.11.2023

Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine razriješio je ginekologa Ermina Čehića sa pozicije predsjednika Komisije za biomedicinski potpomognutu oplodnju zbog sumnje na seksualno uznemiravanje pacijentica tokom pregleda.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) najavilo formiranje predmeta u ovom slučaju, potvrđeno je Al Jazeeri.

Doktora Čehića je, u priči koju je objavila Al Jazeera, više pacijentica optužilo za seksualno uznemiravanje tokom pregleda.

Nakon iskaza tri pacijentice, javilo se još pet žena, koje su rekle da su tokom liječenja neplodnosti prošle neprimjerene preglede kod doktora Čehića.

Sporne preglede postavljao je kao uslov da komisija na čijem je bio čelu odobri novac iz budžeta za biomedicinski potpomognutu oplodnju. Čehić je načelnik Odeljenja za humanu reprodukciju Kantonalne bolnice Zenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.