POSEBNO IZDANJE

Govedarica: Dodikov očajni napad na novinarku Mitrović govori o njegovom mentalnom stanju

Vrijedi li postaviti pitanje da li ovo narod vidi i da li prihvata ovakav način komunikacije u našoj društvenoj zajednici, naveo je Govedarica

Govedarica komentirao Dodikov napad na novinarku N1. PIXSELL

N. Aj.

18.11.2023

Šef Kluba poslanika SDS u NSRS Vukota Govedarica komentirao je napad predsjednika manjeg bh. entiteta RS Milorada Dodika na novinarsku N1 kazavši da je to "očajan i primitivan napad".

- Napad na novinarku N1 televizije Snežanu Mitrović govori o karakteru njegove ličnosti koji je odavno poznat cjelokupnoj javnosti RS - rekao je Govedarica.

Ne može kontrolisati

Istakao je da ne treba zaboraviti da je Dodika i javnost Srbije imala priliku vidjeti u posebnim izdanjima.

- Naravno, takvom karakteru treba dodati očigledno mentalno stanje koje on ne može kontrolisati. Ovakve neprimjerene istupe razuman čovjek ne može drugačije obrazložiti - naglasio je Govedarica.

Naveo je da, nažalost, ove ili slične pojave u društvu definišu sasvim nov stil ponašanja koji ima za cilj da razori najveće civilizacijsko dostignuće koje se zove kultura dijaloga.

- Vrijedi li postaviti pitanje da li ovo narod vidi i da li prihvata ovakav način komunikacije u našoj društvenoj zajednici? Normalan čovjek ne može zamisliti kako taj prostak urla i iživljava se liječeći svoje strahove nad jednom, koliko sam ja upoznat, itekako primjernom osobom - naveo je on.

Sizifov posao

Govedarica je kazao da zabrinjava što su ovakvi Dodikovi postupci postali sve učestaliji i upitao kako mogu visoki dužnosnici koji ne mogu da vladaju samim sobom upravljati državom?

- Pozvati Dodika na izvinjenje je Sizifov posao ali ga ipak treba pozvati na preispitivanje. Sa druge strane, ličnost kao što je Snežana Mitrović i dostojanstvenost koju je pokazala treba pozdraviti i ohrabriti a njen profesionalizam neka ocjenjuju građani - poručio je Govedarica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.