AKCIJA

Mostarski humanitarci uručili pomoć za bh.državljane iz Gaze koji su smješteni u Salakovcu

Sutra će ih posjetiti ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić

Dostavljene im razne potrepštine. Koordinacija

Meliha Smajkic

22.11.2023

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, Sevlid Hurtić sutra će u Izbjegličko-prihvatnom centru Salakovac kod Mostara posjetiti državljane BiH i njihove srodnike iz Gaze. 

Podsjetimo, oni su nakon evakuacije i dolaska u BiH, u ponedjeljak u večernjim satima smješteni u taj Centar, koji djeluje pod okriljem Ministarstva.

Uz Crveni križ Grada Mostara, koji im je odmah bio na usluzi i koji im osigurava tople obroke, ali i druge potrepštine, pomoć im je pružila i Koordinacija humanitarnih organizacija i radnika Mostara.

- Sinoć smo uručili higijenske pakete za sve osobe, pelene za djecu, sredstva za pranje rublja i posuđa, veš, trenerke za muškarce, kuhala za vodu i ostala pomagala i potrepštine koje su bile neophodne i preporučene od osoblja u Centru, dok smo danas dostavili obuću za sve njih - kazao nam je u ime Koordinacije Adnin Hasić, predsjednik Regionalnog odbora „Merhameta“.

Kao koordinacija zahvalni smo građanima Mostara koji su se jučer u toku dana odazvali na naše pozive i dali svoj doprinos da osiguramo sve što je u ovom trenutku neophodno ljudima koji se trenutno nalaze u Centru u Salakovacu.

On se, također, zahvalio na saradnji upravniku Centra Ahmedu Sijamhodžiću i svim organizacijama i pojedincima koji su dali svoj doprinos u prikupljanju neophodne pomoći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.