UGODAN RAZGOVOR

Vukšić s Radmanom razgovarao o evropskom putu Bosne i Hercegovine

Nadbiskup metropolit vrhbosanski mons. Tomo Vukšić sastao se sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom

Tokom ugodnog razgovora nadbiskup i ministar su razmijenili mišljenja o stanju u Bosni i Hercegovini kao i u Nadbiskupiji. KTA

FENA

24.11.2023

U poslijepodnevnim satima 23. novembra nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić primio je u svom sarajevskom uredu ministra vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana.

Tokom ugodnog razgovora nadbiskup i ministar su razmijenili mišljenja o stanju u Bosni i Hercegovini kao i u Nadbiskupiji.

Nadbiskup Vukšić podržao je proces evropskih integracija Bosne i Hercegovine i zahvalio ministru Grliću Radmanu za pomoć koju Republika Hrvatska pruža na tom putu te za pomoć koju pruža Crkvi i ljudima u Bosni i Hercegovini, javila je Katolička novinska agencija.

Sastanku su prisustvovali i mons. Slađan Ćosić, generalni vikar i mons. Pavo Jurišić, direktor Uprave za jugoistočnu Evropu Stribor Kikerec, načelnik Sektora za planiranje politika Antun Buklijaš, načelnica Sektora za COREPER II Dubravka Kobaš Lučić načelnik Sektora za jugoistočnu Evropu i proces proširenje Matija Očuršćak, voditeljica Službe za prijenos znanja Dubravka Smolić Vlaić, voditelj Službe za Bosnu i Hercegovinu Danijel Gortan izvanredni i opunomoćeni ambasador Ivan Sabolić te ministar savjetnik Mladen Glavina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.