VADUZ

Magazinović u Lihtenštajnu na sjednici stalnog Komiteta PSVE

Tokom sastanka Stalnog komiteta, tijela koje djeluje u ime PSVE između zasjedanja, bit će razmotren dnevni red zimskog zasjedanja PSVE

Saša Magazinović. Fena

FENA

28.11.2023

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović učestvovat će na sjednici Stalnog komiteta PSVE, koja će biti održana danas u Vaduzu (Kneževina Lihtenštajn).

Tokom sastanka Stalnog komiteta, tijela koje djeluje u ime PSVE između zasjedanja, bit će razmotren dnevni red zimskog zasjedanja PSVE, koje je planirano od 22. do 26. januara 2024. godine.

Članovima Stalnog komiteta PSVE obratit će se predsjednik Parlamenta Kneževine Lihtenštajn Albert Frik (Frick), a bit će u prilici da razmijene mišljenja i stavove sa ministricom vanjskih poslova te kneževine Dominik Hasler (Dominique).

Članovi Stalnog komiteta prisustvovat će i ceremoniji dodjele godišnje Vigdis nagrade za osnaživanje žena, a boravit će i u kurtoaznoj posjeti princu prestolonasljedniku Aloisu od Lihtenštajna, najavljeno je iz PSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.