BROJNE TEME

Bećirović razgovarao sa specijalnim izaslanikom premijera UK za zapadni Balkan

Tokom razgovora Bećirović je izrazio zahvalnost Vladi UK za kontinuiran angažman u Bosni i Hercegovini

Slikano tokom sastanka. Predsjedništvo BiH

H. J. I.

28.11.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa specijalnim izaslanikom premijera UK za zapadni Balkan Stjuartom Pičom (Stuart Peach) o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora Bećirović je izrazio zahvalnost Vladi UK za kontinuiran angažman u Bosni i Hercegovini i programe pomoći ekonomskih reformi, jačanju demokratije i reformi vladavine prava.

Lord Stjuart Pič je istakao da je Ujedinjeno Kraljevstvo, kao svjedok Dejtonskog mirovnog sporazuma, saveznik Bosne i Hercegovine. On je naglasio da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti pružati podršku očuvanju nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Specijalni izaslanik premijera UK za zapadni Balkan Stjuart Pič je, između ostalog, rekao da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava euroatlantski put Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju ekonomske saradnje dviju zemalja, s posebnim naglaskom na važnost privlačenja investicija iz Ujedinjenog Kraljevstva u Bosnu i Hercegovinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.