NOVI LETOVI

Povratak Tuzle na svjetsku kartu letova

Od 18. decembra Tuzla će biti povezana sa Turskom

Potpisan ugovor: Nove avio-linije. Avaz

Z. K.

2.12.2023

Od 18. decembra Tuzla će biti povezana sa Švedskom, Danskom, Nizozemskom, Njemačkom i prvi put, Turskom! 

Novi ugovor

Zahvaljujući višemjesečnom predanom radu Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, predvođenog ministrom Denisom Bećirovićem, kao i angažmanu menadžmenta Aerodroma i Vlade Tuzlanskog kantona, potpisan je ugovor s grčkom aviokompanijom “Lumiwings”.

- Zajedničkim angažmanom vratili smo Aerodrom Tuzla na mapu međunarodnih avio-veza. Potpisivanjem Ugovora napravili smo važan korak prema jačanju povezanosti između TK i BiH s ključnim destinacijama, što nadalje ima pozitivan uticaj na turizam, trgovinu i ekonomski razvoj cijele regije - kaže ministar Bećirović.

Vlada TK je izdvojila iznos od dva i po miliona KM kao ključnu podršku ovom značajnom projektu.

- Međunarodni aerodrom Tuzla i njegov dalji razvoj su strateški element i projekat Ministarstva i Vlade TK i neizostavan segment svih strateških dokumenata i razvojnih planova kantona te smo mu se kao takvom i posvetili - kaže Bećirović.

Menadžment “Lumiwings-a” s optimizmom predviđa pozitivan odaziv putnika na novouspostavljene letove. Posebno su uvjereni da će ovi letovi potaknuti ponovni interes dijaspore, čime će znatno doprinijeti konačnom uspjehu ovog projekta.

Ključna uloga

Svjesni su da angažman dijaspore ima ključnu ulogu u održivosti i prosperitetu zračnih ruta, te su posvećeni stvaranju privlačne i konkurentne ponude koja će privući širok spektar putnika.

- Ministarstvo i menadžment aerodroma Tuzla će nastaviti stvarati poticajno okruženje za proširenje zračnih ruta, obuhvatajući nove atraktivne i zanimljive destinacije, kako u Evropi, tako i širom svijeta - zaključio je ministar Bećirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.