OGLASILI SE SAOPĆENJEM

Udruženje za zaštitu životinja "Prijatelji životinja": Slučaj nestanka pasa s Vlašića prijavljen MUP-u

Također bismo napomenuli da psi nisu odvedeni u lokalno sklonište za nezbrinute pse

Udruženje zaprimilo apel za pomoć. Društvene mreže

L. S. R.

15.12.2023

Udruženje za zaštitu životinja "Prijatelji životinja" uputilo je saopćenje kao, kako ističu,  zakonski predstavnik većeg broja Udruženja za zaštitu životinja u Bosni i Hercegovini.

- Naime, naše Udruženje je zaprimilo apel za pomoć u smislu eventualnog počinjenja krivičnog djela.

Dakle, dana 13.12.2023. godine sa lokacije Vlašića nestalo je osam pasa. Obaviješteni smo da su u srijedu šintori navodno odveli osam pasa u nepoznatom smjeru, među kojima je i jedan vlasnički pas. Vlasnik kao i ostali hranitelji pasa slučaj su prijavili nadležnom MUP-u, koji sprovodi istragu. Shodno izjavama svjedoka psi su odvedeni nakon što su uspavani “puškom” -  stoji između ostalog u saooćenju.

Također dodaju:

- Shodno svemu navedenom, u djelu nalazimo obilježija počinjenja više djela koja nisu shodna zakonskim osnovama, te postavljamo pitanje shodno čijem nalogu psu su odvedeni i gdje su odvedeni, kako bi građani pristupili i iste udomili? Također bismo napomenuli da psi nisu odvedeni u lokalno sklonište za nezbrinute pse.

Ovim putem pozivamo sve koji imaju neko saznanje o ovome djelu da isto prijave nadležnoj policijskoj stanici i/ili da se jave našem Udruženju, putem e maila: [email protected].

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.