ULICA HAMDIJE KAPIDŽIĆA

Nečuvena situacija u sarajevskom naselju Dobrinja: Radnici upali u stan bez znanja vlasnika, on im zvao policiju

Rekli su mi da imaju nalog od svog nadređenog, to jeste od šefa iz firme „OKI Upravitelj“, meni to nije normalno, kaže vlasnik

Ulica Hamdije Kapidžića: Neugodno iznenađenje u stanu. Avaz

15.12.2023

U sarajevskom naselju Dobrinja u ulici Hamdije Kapidžića na broju 11 prošle sedmice su radnici firme „OKI Upravitelj“ ušli u stan bez znanja vlasnika kako bi „otklonili kvar“, saznaje „Dnevni avaz“.

Kako tvrdi vlasnik stana (identitet poznat redakciji), njegov brat ga je panično nazvao i rekao mu da je neko provalio u stan.

Pozvali policiju

- Odmah smo pozvali policiju. Niko nije smio da ode dok policija ne dođe i ne napravi zapisnik. Kada sam došao do stana, vidio sam meni nepoznate ljude, koji hodaju po stanu u obući i konzumiraju cigarete - kaže ogorčeni vlasnik stana.

Kaže da ih je pitao otkud im pravo da uđu u stan, odnosno razvale vrata.

- Rekli su mi da imaju nalog od svog nadređenog, to jeste od šefa. Meni to nije normalno i nikada nisam doživio niti čuo za sličnu situaciju. Policija je stigla i ljudi su napravili zapisnik. Oni su ušli u stan da poprave neki kvar i poslije tog dana niko od njih se nije pojavio niti su šta popravljali u stanu. Vrata su i dalje razvaljena - govori vlasnik stana.

Sudski epilog

Razgovarali smo i s osobljem u firmi „OKI Upravitelj“. Rečeno nam je da će vlasnik „biti pozvan na razgovor s direktorom kako bi se riješila nastala situacija“.

- Sve se odigralo u pet minuta. Imali smo pritužbe od vlasnika stana na spratu ispod. Nismo mogli stupiti u komunikaciju s vlasnicima stana. Postojala je opasnost da voda ode na struju i zbog toga smo na taj način intervenirali - rečeno nam je iz „OKI Upravitelja“.

Sve će, najvjerovatnije, dobiti sudski epilog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.