OPĆINA STARI GRAD

Mijatović i Čengić najavili jačanje saradnje na realizaciji razvojnih projekata

Mijatović je poručio da ministarstvo na čijem je čelu općini i načelniku Čengiću i dalje ostaje na raspolaganju, te da je otvoreno za sve oblike sarad

Čengić i Mijatović. Služba za protokol i press

S. S.

26.12.2023

U sklopu niza sastanaka koje ministar privrede Kantona Sarajevo (KS) Zlatko Mijatović organizuje s načelnicima općina KS, danas se susreo s načelnikom općine Stari Grad Irfanom Čengićem.

Mijatović je poručio da ministarstvo na čijem je čelu općini i načelniku Čengiću i dalje ostaje na raspolaganju, te da je otvoreno za sve oblike saradnje, pogotovo na konkretnim projektnim prijedlozima koji će rezultirati poboljšanjem kvaliteta života građana Starog Grada, ali i KS u cjelini.

- Posebno interesantna tema je projekt izgradnje skywalka na Špicastoj stijeni, a danas smo razgovarali o načinu na koji Ministarstvo privrede može doprinijeti njegovoj realizaciji, te o benefitima koje jedan takav sadržaj može značiti za turizam - rekao je Mijatović.

Načelnik Čengić je izrazio zadovoljstvo susretom s predstavnicima Ministarstva uz mogućnost razmijene ideja i definisanja budućih koraka u zajedničkim projektima.

- Ističem važnost ovakvih radnih susreta za razliku od onih protokolarnih. S ministrom Mijatovićem i njegovim timom smo razgovarali o projektima iz nadležnosti Ministarstva privrede KS iz oblasti poljoprivrede, šumarstva, vodozaštite, turizama, veterinarstva, upravljaljanja izletištima i podrške poduzetništvu. Uska saradnja Općine i Ministarstva u ovim oblastima je vrlo značajna - poručio je načelnik Čengić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.