U 12:30 SATI

Danas sjednica Vijeća ministara BiH: Razmatrat će Nacrt izmjena i dopuna Zakona o VSTV-u

Pred ministrima će se naći i rang-lista uspješnih kandidata za izbor zamjenika direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja

Sa jedne od prethodnih sjednica. N. Šaljić

H. J. I.

28.12.2023

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi na današnjoj sjednici koja je zakazana za 12:30 sati razmatrati Nacrt izmjena i dopuna Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH. 

Prema predloženom dnevnom redu, pred ministrima će se naći i Nacrt izmjena i dopuna Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH, kao i prijedlozi odluka o osnivanju komisije za granicu BiH, te osnivanju radne grupe za izradu nacrta zakona o deminiranju u BiH, kao i izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza od januara do septembra ove godine.

Pred ministrima će se naći i rang-lista uspješnih kandidata za izbor zamjenika direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, informacija o stanju u oblasti migracija u BiH za devet mjeseci ove godine, informacija o planu konkretnih mjera za ublažavanje migrantske krize, te strateški okvir za reformu sektora pravde za period od 2023. do 2027. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.