PDP-OV PARLAMENTARAC

Borenović: Na sjednici Doma naroda će se vidjeti ko je za poboljšanje izbornog procesa

Imaju još jednu priliku da ih vidimo na djelu, rekao je

Branislav Borenović. Fena

S. S.

29.12.2023

Mi smo svoj dio posla uradili, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH većinom glasova za je usvojio izmjene i dopune Izbornog zakona s ciljem uvođenja novih tehnologija u izborni proces. Na potezu je Dom naroda. Rekao je ovo predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović.

- Elektronska identifikacija birača, otisak prsta, skeniranje glasačkih listića i brojna druga tehnička poboljšanja koja smo danas usvojili omogućavaju fer i poštene izbore. Fer i pošteni izbori su preduslov svih preduslova da ova zemlja napreduje – rekao je Borenović.

Ponavlja da se očekuje odluka Doma naroda Parlamenta BiH koji treba potvrditi ove izmjene zakona.

- Poznato da zbog sindroma četvrtog SNSD delegata može doći do zaustavljanja konačnog usvajanja novih izbornih pravila i beskonačnog prolongiranja fer i poštenih izbora u BiH. To se može desiti samo iz politikantskih razloga, jer ovo što je danas usvojio PD PSBiH je poznata materija, nešto o čemu se razgovara i pregovara već godinama. Po postupanju rukovodstva, zatim i delegata Doma naroda, vidjet ćemo ko je za poboljšanje izbornog procesa, a ko nije, iako se odjednom svi kunu da žele fer i poštene izbore. Imaju još jednu priliku da ih vidimo na djelu – poručio je Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.