ŠTA KAŽE MINISTAR

Košarac: Naša politika u Sarajevu je politika RS

Nemamo ambiciju da njih zadovoljavamo i da budemo njima dopadljivi, rekao je

Staša Košarac. Fena

N. Aj.

30.12.2023

Predstavnici RS u institucijama nikada neće odustati od interesa Srpske niti će napustiti bilo koji njen stav, poručio je zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Staša Košarac.

- Naravno to nekada ljuti kolege koje dolaze iz drugog dijela BiH. Mi nemamo ambiciju da njih zadovoljavamo i da budemo njima dopadljivi, naša ambicija je da branimo interese RS i naša se uloga svodi na odbranu interesa Srpske u institucijama BiH - rekao je Košarac za agenciju "Srni".

Košarac, koji je i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, naglasio je da RS ima ustavni kapacitet i da je svoj suveretnitet unijela u dejtonsku BiH.

- RS vrlo jasno promoviše politiku saradnje, dogovaranja, dijaloga, politiku demokratskih rješenja u skladu sa Ustavom i vrlo hrabro na ustavan način definiše i svoje politike, kako u RS tako i na nivou BiH, apostrofirajući jasan stav da treba, mora i bit će vidljiva u svim procesima koji se vode na tom nivou -rekao je Košarac.

On je ocijenio da političko rukovodstvo i institucije RS dijele njegovo mišljenje da je saradnja sa predstavnicima RS, koja se odvija na svakodnevnom nivou, dobra.

Prema njegovim riječima, pred sjednice Vijeća ministara održava se koordinacija na nivou ministara i zamjenika ministara, a redovne su koordinacije i sa članom Predsjedništva BiH, predsjednikom RS i predsjednikom Vlade RS.

- Naša politika u Sarajevu je politika RS - zaključio je Košarac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.