POTPISAN UGOVOR

Dva miliona KM za poboljšanje kvaliteta usluga u federalnim ustanovama socijalnog zbrinjavanja

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je ugovore o sufinansiranju projekata

S potpisivanja ugovora. Facebook

Z. K.

30.12.2023

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je ugovore o sufinansiranju projekata u pet federalnih ustanova socijalnog zbrinjavanja čijom će se realizacijom poboljšati kvalitet pružanja usluga u ovim ustanovama.

Uvođenje video nadzora

Za svih pet ustanova izdvojena su sredstva u ukupnom iznosa od dva miliona KM, a pojedinačno svakoj od ustanova odobreni su iznosi traženi po prijavljenim projektima.

Ustanova Pazarić delegirala je projekte uvođenja video nadzora i vatrodojave u Resniku i Ramićima 1, postavljanje podnih obloga u paviljonima u kojima borave korisnici, te dodatna dva vozila neophodna za prevoz korisnika. Ove projekte Ministarstvo sufinansira sa nešto više od 400.000 KM, dok je Ustanovi Sarajevo odobreno oko 80.000 KM za nabavku industrijskih mašina za kuhinju i vešeraj.

Ustanova Bakovići tražila je sufinansiranje nastavka sređivanja nove kuhinje, čiju izgradnju je također sufinansiralo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike. Novim ugovorom Ustanovi Bakovići odobreno je sufinansiranje nabavke kuhinjskog namještaja za opremanje prostora u kojem će se korisnicima služiti dnevni obroci.

Ustanovi Drin odobreno je milion KM za nastavak izgradnje druge faze na objektu Urlenike. Izgradnju ovog objekta Ministarstvo sufinansira od samog početka, a po završetku izgradnje Drin će imati savremeni objekat u kojem će biti smješteni korisnici s najtežim mentalnim oboljenjima.

Projekt klimatizacije

Ustanova Ljubuški delegirala je projekt klimatizacije objekta u kojem borave stara i iznemogla lica, te im je odobreno sufinansiranje ovog projekta u iznosu od 200.000 KM.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić zahvalio je direktorima na nastojanjima da poboljšaju kvalitet usluga u federalnim ustanovama socijalnog zbrinjavanja, te ih pozvao da nastave delegirati projekte Ministarstvu kako bi svi zajedno radili na poboljšanju kvaliteta života korisnika ovih ustanova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.