OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Održano ročište Benjaminu Delaliću: Tužilaštvo traži pritvor, odbrana mjere zabrane

Zijadić je kazao da Tužilaštvo kao jedini dokaz koji se odnosi na izvršioca ima izjavu Amira Pašića koja je u nekim dijelovima kontradiktorna

Benjamin Delalić. B. Cerić

Piše:

5.1.2024

Pred sudijom Općinskog suda Sarajevo Draganom Miljanićem održano je ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora Benjaminu Delaliću osumnjičenom da je u Paromlinskoj ulici pucao u Amira Pašića Faću. 

Ročištu nije prisustvovao tužilac, a Delalićev advokat Sead Zijadić je zatražio da se prijedlog odbije i eventualno izreknu mjere zabrane među kojima i zabranu kontaktiranja Pašića.

Kontradiktorna izjava

Zijadić je kazao da Tužilaštvo kao jedini dokaz koji se odnosi na izvršioca ima izjavu Amira Pašića koja je u nekim dijelovima kontradiktorna. 

Tako je Pašić naveo da su dva lica pucala, a naknadno da su bila dva ili tri lica. Advokat je naveo da je Pašić izjavio da su lica pucala s udaljenosti od 30 metara i da jedno fizički odgovara Benjaminu Delaliću, a kasnije Pašić navodi da je siguran da je od dva lica koja su pucala jedan Delalić. 

Odbrana je istakla da je Pašić naveo kao motiv da ga Benjamin zove i da će doći da se obračuna, čime Pašić, rekao je Zijadić, implicira da je i on sam mogao imati namjeru da napada.

Parafinska rukavica

Branilac je naveo da je prilikom hapšenja uzeta parafinska rukavica od Delalića, ali da Tužilaštvo ne spominje taj dokaz. Zbog toga odbrana tvrdi da to vještačenje potvrđuje da se Delalić ne može dovesti u vezu s pucnjavom. Branilac je napomenuo da je Pašić osoba koja smatra da je u sukobu s drugim licima i koji je na TikToku kazao da nije u svađi s Benjaminom. Advokat Zijadić je naveo da je Tužilaštvo zaključilo da Amir Pašić nema razloga da laže. Iz toga se može zaključiti, naveo je Zijadić da Tužilaštvo ne zna da li da mu pokloni vjeru.

Sud će naknadno donijeti odluku, a Delalić je kratko kazao da se pridružuje svemu što je rekao njegov branilac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.