SINOĆ OKO PONOĆI

Protesti pred zgradom policije u Srebrenici: Okupljenima se pridružili načelnik Mladen Grujičić, njegov zamjenik i lokalni sveštenik

Načelnik Grujičić je optužio federalne medije i direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića da su izvršili pritisak na MUP RS

Sa protesta. Platforma X

H. J. I.

8.1.2024

Ispred policijske stanice u Srebrenici u nedjelju navečer okupio se određen broj lokalnih Srba sa zahtjevom da se na slobodu puste dvojica uhapšenih koji su osumnjičeni da su pucali iz vatrenog oružja dok su prolazili pored kuće bošnjačkog povratnika u Potočarima uoči pravoslavnog Božića. 

Oko ponoći, okupljenim Srbima ispred Policijske stanice u Srebrenici pridružio se i načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić. On, njegov zamjenik Momčilo Cvjetinović i lokalni sveštenik Aleksandar Mlađenović predvodili su proteste pred zgradom policije. Načelnik Grujičić je optužio federalne medije i direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića da su izvršili pritisak na MUP RS da se uhapse osobe koje su pucale u Potočarima.

Povodom cijele situacije na platformi X se oglasio i Emir Suljagić.

- Njihove uvrede, objede i napade doživljavam kao pitanje obraza. Ne bih imao gdje na onaj svijet da je drugačije - naveo je Suljagić.

Podsjećamo, policijska uprava Zvornik saopćila je da su policijski službenici Policijske stanice Srebrenica identifikovali i uhapsili dvije osobe iniciјala G.A. i N.G. iz Srebrenice zbog postoјanja osnova sumnje da su počinila krivično dјelo "Izazivanje opće opasnosti“.

Prilikom obilježavanja Badnjaka, iz kolone pod pratnjom MUP-a RS-a pucano je pored bošnjačkih kuća u Potočarima, a u petak se desio incident u Vlasenici, kada su prilikom prolaska kolone vrijeđani bošnjački povratnici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.